Delar lite tankar och händelser!

Datum: 2012-02-29 Tid: 23:38:12

Måste bara dela med mig av två roliga saker och en tanke så här på kvällskvisten :)

1) hästen som jag var och provred i söndags kändes så bra och passade mig super! Det var ett 9 årigt sto på 163 cm i mankhöjd som heter Yatzy. Hon kom från något ridcenter från början vad jag fattade det som. Hon såldes senare och det var meningen att hon skulle gå tävlingar i både hopp och dressyr i de enklare klasserna. Det man inte visste då var att hon hade en pålagring i höger bak och de red istället sönder henne.. Och hon fick sen stå, hanterades minimalt, tills Sanna köpte henne. Efter hårt jobb och mycket tålamod har de kommit långt ihop! En speciell häst som ganska osäker häst, men super mysig ändå. Hon kan dock inte så där jätte mycket, man kan säga att hon är som en fem-sexåring i psyket, men det Kommer säker bli kanonbra när vi lär känna varandra och kan lita mer på varandra! Måste bara tala om att hon har inte ont av "skadan" utan rids med ett speciellt skydd vid träning på bana och får ett speciellt foder för att bygga upp brosket runt skadan igen. Men jag är super lycklig att ha hittat en ordentlig häst att rida och pyssla med! Känns sååååå bra! :D

2) min superfina pälsväst (fuskpäls) som jag vann på tradera i fredags kom idag och den är perfekt! Som jag har letar efter en sån väst och äntligen har jag en! Och inte nog med att den var snygg, den var billig också! Gav 165 kronor inklusive frakt, vilket fynd! ;) ska försöka slänga in en bild i morrn.

3) navelpercing.. Tycker det är så snyggt när man har en platt och tränad mage. Jag har ju dock inte det, men funderar på att kolla upp det när magen blivit mer tränad :) Har vart sugen på att skaffa en sedan Karro skaffa, då var jag typ 13 eller ngt, så tanken har funnits där ett tag. Men först ska jag träna mig i form, sen får vi se hur det blir med den saken!

Skickar en tanke till min bättre hälft som ligger hemma och är super sjuk.. Det känns alltid piss att vara ifrån honom, men de känns ännu värre när han är riktigt sjuk. Man känner sig riktigt elak istället. Förhoppningsvis börjar det bli på bättringsvägen nu, men man vet ju aldrig med förkylning, kan ju ta omtag efter omtag efter omtag... Krya på dig min prins, jag saknar dig!


Onsdag 29 februari 2012

Datum: 2012-02-29 Tid: 22:43:23
Denna vecka har hitills bestått av hästar, så gott som iaf!

På måndag tog jag bussen till Uddeholm och skyndade mig ut till ridskolan. Hann med en kort ridtur på Millan (20 min) innan det var dags för årsmöte med US. Kändes skönt att tacka för sig och lämna över till de yngre förmågorna, men samtidigt lite sorgligt att lägga det bakom sig. Men helt ute ur leken blir man ju ändå inte dock. Det blir man nog aldrig på något sätt. Efter mötet blev en kort visit i badkaret hemma innan jag var tillbaka i stallet där jag tillbringade kvällen/natten med en massa fantastiska tjejer!!!

På tisdag var jag och Malin ute med Ufo och Magda innan jag pallrade mig iväg till ridskolan för en lektion med Millan. Som för övrigt gick galant! Hon är stark och det är mycket häst att rida, så i början kändes det lite halvdant men i slutet släppte hon till och det kändes riktigt bra. Idag fick hon en vilodag, vilket hon egetnligen inte behövde, men hon såg ut att må så himla skönt i solen så hon fick stå där och mysa med Laban. Imorgon blir det dock ett pass ridhuset med Millan och Laban följer med ut i skogen. Så hoppas på srålande solsken och massa plusgrader! :) Ska även ta mig an min vackra Magda imorrn med. Dags att ta sig i kragen inför sommaren och tävlingssäsongen. Har ju planerat in första tävlingen och insåg idag att det bara är 2 månader dit, och vi har inte börjat träna alls ju...

Kvällen har jag och familjen spenderat i Ekshärad där vi har firat lilla Molly som blev 2 år i helgen. Så himla söt och intelligent för att vara 2 år, jag är imponerad! 

Lördag 24 februari 2012

Datum: 2012-02-25 Tid: 21:05:52
Igår fyllde min urgulliga kusin 2 år. Miljoner grattis kramar till lilla Molly :)

Imorse klev jag upp och bakade kanelbullar det första jag gjorde, älskar verkligen doften av nybakat, och speciellt av kanelbullar, MUMS ;D När bullarna var färdiggräddade och provsmakade begav vi oss upp till Zorro för en promenad i skogen, vilket inte var det enklaste! Spegelblank is låg över hela stigen och Zorro mer eller mindre drog mig fram ;) Blev ett pass på gymmet efter det. Dagen avslutades med ett besök på Kinan med alexsföräldrar och syster med famlij, supermysigt! 

Nu har jag placerat mig i soffan och kollar på melodifestivalen, och kan ju inte säga att det är speciellt bra ju! Så nu blir det ändrat till gladiatorerna ;) Ska ta och poppa mig en popcornpåse också och vänta in Alexander. Sen blir det natten för i morron ska jag och provrida en häst ;D Hoppas att det är fjärde (?) gången gilt som jag kollar en häst. Hade egentligen lagt ner det där med att leta medryttarhäst. Men jag ger det en chans till. Verkar som en mysig men speciell häst, men det har jag ju blivit van ;) 

Skulle även vilja ta en sväng till karlstad i morrn, och speciellt till Hööks, men det verkar som om jag får skippa det. Tyvärr!

Tisdag 21 februari 2012

Datum: 2012-02-21 Tid: 14:24:27
Vaknade i morse med världens värk i nacken! Vet inte om det är för att jag har sovit i någon konstig ställning eller om det är något annat. Mina fingrar hade även de domnat bort på båda händerna, (vilket de brukar göra innan jag får migrän tillsammans med tårna och ont i nacken) Men förhoppningsvis är det bara lite normal värk lite här o lite där ;)

Kvällen igår spenderades hemma hos Morgan och Petra där jag och Petra lekte modeller ;) Haha, om sanningen ska fram så var det bara jag som gjorde det och hon agerade proffsig fotograf. Korten blev bra, men tänk om man hade haft den kroppen som man vill ha.. Har suttit o vänt på alla 350 kort och blivit alldeles deppig, så nu får det blir hårdbantning och stenhård träning till sommaren!! Men det var superroligt, även om kroppen inte är som jag vill.

Nej nu ska jag fortsätta redigera lite bilder och bli deppig innan Alex kommer hem. Hoppas på att det är fint väder då så vi kan åka lite skridskor innan gympasset :) 


Bjuder på en bild där mitt missnöje inte syns..

Måndag 20 februari 2012

Datum: 2012-02-20 Tid: 11:41:07
Sitter här och försöker planera tävlingssäsongen 2012. Så svårt att bestämma sig för vilken tävling och sånt, men för mig börjar säsongen 1 maj i björkliden, så långt har jag hunnit planera! :)
Och jag längtar som bara den tills tävlingarna drar igång. Men först måste jag börja träna på allvar! Är ju hemma hos mor och far hela vecka 9, så då blir det träna, träna, träna! Ska även passa Millan och Laban den veckan, så det kommer bli mycket hästar den veckan, och jag ÄLSKAR`T! :D 

Nej, dags att ge min fulla uppmärksamhet till potatisen och laxen! ;D

Fredag 17 februari 2012

Datum: 2012-02-17 Tid: 15:56:34
Äntligen fredag igen! Även om jag är hemma hela dagarna så tycker jag det är extremt skönt när det blir helg och Alexander är hemma på dagarna. Och det tycker jag är super skönt!

Förra helgen var vi uppe hos mamma o pappa och kollade på rally. Fredagskvällen bjöd på tacos och trevligt sällskap och Sara & Gustav och senare en sväng till öltältet. På lördagen tog vi oss ut och kollade på Colins Crest. Vi såg dock inte hoppet och stod längre bort i skogen. Det var superfint väder supermysigt! Hemfärden blev lite krångligare, för vi fick parkera längs en väg, och inte i körriktningen, utan vi stod åt fel håll, och kunde inte vända där vi stod. Så innan vi kunde vända över huvudtaget så hade vi suttit stilla i bilen och väntat i typ 40 minuter.. Så det inplanerade sprinten som vi skulle på skippade vi. ingen av oss hade någon vidare lust då. Istället fick vi god trerättersmiddag hos mammi o pappi. Underbart gott var det! Söndagen var en ganska seg dag och vi gjorde absolut ingenting vettigt alls. Vid klockan 2 åkte mamma och Alexander upp till Värmulsåsen och kollade rally medan jag tog med mig Olivia ut på en tur med hästarna. Så skönt att komma upp på hästryggen igen! När vi satte oss i bilen hem, var det redan mörkt ute och vi tog det riktigt lugnt då Alexs bil har börjat krångla och hålla på, så att åka som hastighetsbegränsningen visade, var inte att tänka på, mycket saktare gick det. Men helt plötsligt sprang det upp en älg på vägen och varken jag eller Alex hann reagera. Men som turioturen åkte vi så sakta och älgen sprang upp jämt framför bilen så den slog "bara" huvudet i framrutan på min sida och sprang sedan in i skogen igen. Hade den sprungit upp 2 sekunder tidigare hade han förmodligen hamnat mitt i rutan och det hade inte gått så bra som det gjorde denna gång! Ingenting hände med oss, och det enda som syns på bilen är lite repor på stolpen på passagerarsidan som knappt syns. Polisen sa att de skulle göra ett eftersök på älgen, men vi vet inte om de hittade den eller om de inte blev något med den. Förhoppningsvis så klarade den sig lika bra som vi gjorde!

Men denna helg ska vi ingenstans så nu kan alla älgar vara säkra ;)

Torsdag 9 februari 2012

Datum: 2012-02-09 Tid: 18:39:29
Idag har jag jobbat hela dagen, riktigt skönt och roligt! Jag gillar verkligen det där lilla dagiset, så mysigt! :) Även skönt att veta att pengar kommer rulla in på kontot! Visserligen för en dag och det kommer komma i mars skulle jag tro, men ändå. Det behövs! 

Just nu sitter jag här hemma helt ensam. Alexander är i Karlstad med jobbet och kollar rallyt på travbanan, skulle vart askul att se, men det kasnke visas på tv? Isf är det säkert på en kanal som inte vi har ;) Längat lite tills i morgon också, vet inte om vi ska bege oss ut i skogen eller dylikt för att kolla på bilarna, men vi ska antagligen träffa S&G på kvällen. Ska bli himla kul, det var ju ett tag sen nu! Nyår eller någotsånt, fy på oss! 

Sitter även och väntar på ett viktigt samtal som skall komma efter 19.00 ikväll. Så jag kommer sitta bänkad framför telefonen då så man absout inte missar de! Kommer antagligen berätta lite längre fram vad det handlar om, men inte nu :) 


Skall nu återgå till Biggest Loser och min bok; Patrik Sjöberg, Det du inte såg.

(Som förövrigt är en fantastiskt, hemsk, uppmuntrande, inspirerande men samtidigt en deprimerande bok. Det går verkligen inte att förklara den på ett sätt som ger den rättvisa, du måste bara läsa den. måste..)

Måndag 6 februari 2012

Datum: 2012-02-06 Tid: 15:13:35
Har haft ett givande möte med min jobbcoach idag. Jag gillar verkligen honom, inga långa möten utan det tar typ en halvtimme och sen får man gå hem igen. Och han tycker alla mina ideér är bra! Och det är det inte många som tycker ;) Sist jag var där pratade vi om olika utbildningar, och jag skulle kolla upp några, tillexempel frisör som jag nu har kommit på skulle vara roligt att hålla på med. (Tänk om man hade kommit på det liiiite tidigare) Men, och ett riktigt stor men, alla frisörutbildningar som jag har hittat kostar mellan 100 000 och 200 000 kronor. HELT SJUKT! Tänk om jag kommit på det i åttan, pluggat arslet av mig, fått bra betyg och kommit in på det, då hade jag varit färdig utbildad nu och förhoppningsvis haft ett bra och roligt jobb. Jag hade kanske tillomed varit som vackraElina och haft min alldeles egna salong! Det hade vart coolt! Men lite sent påkommet nu, så nu har jag andra planer på gång..  


Hade även ett givande samtal med min bättre hälft igår och kom fram till att man måste satsa! Jag vill ju verkligen jobba med hästar, men här omkring har jag inte hittat något jobb, har ju för katten inte ens hittat en häst ju... Så nu har jag gjort något som jag aldrig gjort förut. Jag har släppt på mina säkerhetslinor och skickat melj ut till det okända och väntar nu på svar...


Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
om du inte ser på
och genomskinlig grå
vad vore jag
utan dina andetag

Vad vore jag
utan dina andetag




Torsdag 2 februari 2012

Datum: 2012-02-02 Tid: 21:17:20

Det har snart gått en vecka sedan matchen mot Nora 2, som vi tyvärr förlorade.. Tror det blev 9-1 till dem, men trots det måste jag säga att jag inte tyckte att de var så mycket bättre än oss. Men de hade två tjejer som var grymt duktiga, i åkningen, tekniken och allt, och självklart var det de som sprätte in deras mål. Jag är dock nöjd med min egna insats, några missar och skridskoåkningen sitter ju inte där den ska, men med lite mer istid så är jag pågång igen!

Denna vecka blev det ingen träning då jag åkte upp till Uddeholm i måndags och är fortfarande kvar här uppe. Har jobbat hos mamma, både denna vecka och en vecka tidigare, så när lönen kommer i februari så kommer jag känna mig stenrik, speciellt med tanke på det jag får annars...
Har ridit Magda och igår plockade jag och Jessica på transporten och for upp till Ekshärad. Och med oss hem hade vi Ufo :D Det var så skönt att se den lilla familjen samlad igen, precis som det ska vara :) Malin och jag hann ta oss en tur i mörkret igår med hästarna, himla skönt att få ridsällskap det måste jag säga :)

Dagen i dag har inte bestått av sådär speciellt mycket. Jobbade till klockan 5, var in till Hagfors och beställde klippofärg tid hos Elina och handlade. Lagade mat med mamma när vi kom hem och sen landade jag i soffan och där befinner jag mig än, och kollar när färjestad tar sig an Frölunda på hemmais, just nu står det 2-2 och är riktigt spännande :)


RSS 2.0