Välkommen!

Datum: 2012-10-28 Tid: 21:00:14

Här kommer familjens nyaste och gulligaste lilla tillskott, mitt kusinbarn Stella :)


Vintertid

Datum: 2012-10-28 Tid: 20:13:16

Nu känns det verkligen att vintern är nära. Var riktigt kallt i morse och nu är det minus 4,4 grader ute. Brrr! Och termometern visar att vi har 15,6 grader här inne, tycker nog inte att det är så kallt, men tydligen ;)

Denna långa dag har endast bestått av ingenting typ ;) en härlig promenad i vinter/höst vädret med mitt hjärta och lilla Zorro :) lite fika och supergod mat hos svärmor och svärfar innan det var dags för Alex att åka iväg till skoghallsbruk för nattjobb. Känns förjävligt varje gång han åker någonstans, och speciellt på något sånt här. Plus att jag måste sova ensam, och jag hatar det! Har svårt att somna, sover oroligt och vaknar 200 gånger på nätterna. Men det är en himla tur att det bara är för en kort period så snart får jag sovs ordentligt igen ;)


Slappisdag

Datum: 2012-10-27 Tid: 17:57:26

Idag har vart en ganska ohändelserik dag. Vaknade tidigt och låg kvar och drog mig i sängen, länge, i väntad på att Alex skulle vakna också. Åt frukost, tog en låååång vaaaarm dusch och gjorde mig iordning och sedan dess har ja suttit i soffan typ ;) en slappisdag på högnivå!


Saknad

Datum: 2012-10-26 Tid: 22:50:47

Jag trodde att vi skulle vandra på livets stig tillsammans, sida vid sida. Jag tänker på dig, och saknaden går inte att beskriva, ögonen fylls med tårar och blicken blir suddig. Jag lutar huvudet bakåt, blundar och tänker tillbaka på de 18 fantastiska år vi fick tillsammans.

Våra vägar kommer korsas igen, och då följs vi åt min älskade!


G

Datum: 2012-10-26 Tid: 21:19:12

Än en gång har bloggen lagts åt sidan, men till skillnad från många annan så har jag inte någon anledning till varför egentligen, det har bara blivit så ;)

Förra helgen var det dags för träning och tävling med Magdalutt. Först var det förmiddagslunch med fika hemma hos morfar på lördag, hur mysigt som helst. Han är alltid så glad, min morfar. Och trots att han fick 8 trisslotter utan vinst så va han lika glad ändå, sån är han, min underbara morfar <3

Snorig och hängig som jag var drog jag på mig ridkläderna och drog i väg till stallet. Packade transporten och gjorde iordning hästen. Och hon som alltid går in i transporten ensam utan minsta tvivel totalvägrade denna gång. Så där stod vi, i spöregn i över en timma innan Jessica kom hem och kunde assistera. Då hade mitt tålamod försvunnit för länge sen och jag orkade liksom inte plocka ihop mig inför ridpasset. Så det gick mer eller mindre skitdåligt. Eller inte skitdåligt, med tanke på min tankestämning så gick det över förväntan ändå. Tävlingen på söndagen då, jo vars. Det var ju finalen i Thule cup och jag måste ju erkänna (tyvärr, sådana tankar ska man aldrig ha innan en tävling) att jag aldrig någonsin haft en enda tanke på ngt annat än en placering någonstans i bottenskiktet. Men det är inte för att jag tvivlat på min förmåga, på Magdas förmåga eller på VÅR förmåga utan för att jag har sett de andra ekipagens potential och deras förmågor. De har ridit ihop sig mer med sina hästar och förmodligen tränat mycket mer än vad vi har gjort. Framridningen kändes sådär, i slutet kom den där fina känslan stundtals, men inne på banan kändes det riktigt bra. Magda kändes laddad men lyssnade fint på mig. Dock tyckte domarna att det inte var bra alls, eller man kan väl säga att de tyckte att det sög ;) men det kändes bra, så det där procenttalet som stod på pappret, det skiter jag i faktiskt. Hade som mål att rida bättre än sist jag red LB:2 och de tycker jag att jag gjorde. Inte om man kollar resultatet, men om man går på känslan, och den tycker jag ändå är viktigast då var detta en seger i sig! Sen tycker jag att det är så härligt att hon alltid (så gott som) är så lugn och cool i alla (alla kanske är att ta i) situationer. Medans andra hästar stutsar, rusar och flänger runt på framridningsbanan så fort någon häst i hagen bredvid får spel så stannar Magda bara och tittar nyfiket på dem och fortsätter sen med det vi höll på med. Ingen upptissad donna här inte ;)

Sedan följde tre dagar praktik innan det var dags för att återgå till skolan igen. En vfu-uppgift har gjorts och lämnats in, och resultatet på den förra eximinationsuppgiften kom, men ett stort fett G i hörnet. Tror ni lyckan var total eller? ;) Fick fina kommentarer på arbetet och nu känns det som att jag kan! Och det firas med en ensam fredagsmyskväll med julmust, godis, korsord och Xfactor, awsome!


Karlskoga-Kristinehamn-Uddeholm

Datum: 2012-10-13 Tid: 08:49:11

Igår var jag tillbaka på praktiken och gjorde kortdag, typ. 06.00-1400, men förmiddagarna går så otroligt snabbt och s hade jag och min vfulärare planerinssamtal, så det känns som om jag är på god väg med mitt arbete trots att jag egentligen inte börjat.. Efter praktiken var jag hemma några timmar och snosade på min vackra innan jag tog bussen upp till Hagfors. Hade en super mysig kväll med mamma och pappa med god mat och tv. Lilla katteskruttan var också med och låg och snarkade så högt i soffan bredvid!

Men usch vad det är tomt här utan gammelkatten! Älskade lille Rozzy <3


Hängig

Datum: 2012-10-11 Tid: 12:07:53

Fjärde dagen på praktiken och barnen har redan hunnit smitta ner mig.. Halsont och snorig var jag igår, så valde att stanna hemma idag så jag förhoppningsvis inte bli värre! Halsontet har dock inte släppt taget om mig än, så ska försöka bota det med litervis av te. Snuvan har dock taggat ner lite grann, men då kom huvudvärken ist, awsome!

Så ska vila lite nu, plocka ihop lite och sen ställa mig i duschen!


Förebilder

Datum: 2012-10-05 Tid: 21:55:16
Jag har länge länge funderat och tänkt på om jag har några förebilder. Hade jag fått den frågan som liten tjej har jag utan tvekan svarat: MALIN BARYARD! Men det skulle jag inte svara idag. Vist hon är helt grym, det tycker jag ändå, men inte en förebild, inte för mig. En förebild för mig ska vara någon som kämpar med att nå sin dröm, vad det än är. Rolf-Göran Bengtson är nog ändå en, tänk att vara 50 år och fortfarande rida på elitnivå. Det är nog fanimej inte det enklaste, ridning är inte en lätt sport! 
 
MEN, jaf har hittat två tjejer som jag är stolt över att säga att det två är mina förebilder. Det är två tjejer från Värmland som driver en av Sveriges största hästbloggar! De heter Ingrid och Linn och tillsammans går de under namnet DRESSYRMUPPARNA. Det är två tjejer som man får följa i ur och skur, i medvind och i motvind, i deras hästliv och i deras privatliv. De är helt fantastiska och jag beundrar dem! Det finns många saker som man skulle kunna skriva om, men det finns vissa saker som jag verkligen ÄLSKAR med dessa två.  Och det är deras kärlek till sina hästar!
 
Ingrid är (enligt vissa) för gammal för att rida sin underbart vackra ponny Claudia (hon är över 18 år) då inte "ändå" inte kan tävla henne. Men för denna underbara människa spelar det ingen roll att de inte kommer komma ut på tävlingsbanorna. För henne är det viktigaste att de trivs ihop, att de utvecklas. Så enkelt är det. Hon ville växa tillsammans med sin ponny. Jag beundrar henne så mycket för det. För så många människor är tävling det viktigaste och direkt man har växt förbi ponnyåldern ska ponnyn bort och ny storhästen in, så man kan fortsätta med att plocka rosetter. Ingrid ser inte Claudia som enbart en "häst", utan som sina bästa vän. Man märker att hon värderar som ponny så högt, och att hon verkligen älskar henne till varje pris. Och jag vet att hon, liksom jag och många många andra tycker att hennes mörka ponny är något av det vackraste världen har sett! 
 
 
Hennes partner heter Linn och har en sjukt vacker kille vid sin sida, en valack vid namn Cupido. Tyvärr har han varit lite av en olycksfågel och dragit på sig lite skador. När en skada har läkt ut, skadar han sig på nytt. Och jagtycker  att Linn ska ha en enormt cred som orkar. Hon kämpar vare dag och har ett enormt tålamod. Jag är helt säker  på att många sulle ha gett upp för länge sen och istället satsat på en "hel" häst istället. Men inte Linn, hn kämpar på och tror till 110% på sin kille. Hon har nu skrittat honom för hand i ett par månader och ska göra det i ett par månader till. Trots att Linn redan har varit ute på tävligsbanorna, tävlat på hög nivå och kämpat till sig en hel del rosetter med sina två gamla ponnyer, har hon inte bråttom att få upp Cupido till de höga klasserna. Hon låter honom utvecklas i sin egna takt och lägger ner enormt mycket tid på sin guldklimp!
 
Jag tycker absolut att ni ska klicka in er på deras blogg, och läsa! Jag klickar mig in dit flera gånger om dagen läser ALLA deras inlägg. Fråga inte, bara gör det! http://dressyrmupparna.se/
 
(Såklart funkar det inte att lägga in bilder, GAAAH, men då får ni en till anledning att gå inte på deras sida för att se deras underbara hästar!)
 
 

Långt inlägg...

Datum: 2012-10-05 Tid: 21:03:35
Ett långt, (tror jag iaf) "åsiktsinlägg" kommer snart att komma upp. Håll koll! ;)

Thule cup

Datum: 2012-10-03 Tid: 16:54:32

Igår fick jag ett riktigt roligt och uppmuntrande mejl! Avsändare var Svenska ridsportförbundet och i innehållet stod det att JAG har kvalat in till finalen i Thule cup med Magda! I sommar har jag och Magda gjort typ fem starter med endast en placering vilket har gett oss 2 fjutiga, ynka poäng i cupen, men tydligen räckte det :D Och det känns så fruktansvärt bra! Så nu är det bara att kämpa och träna så mycket det går innan finalen den 21 oktober! Förhoppningsvis så blir vår finalritt vår bästa ritt någonsin, får se om vi är bäst när det gäller ;)


Mobbing

Datum: 2012-10-01 Tid: 17:57:29

Försöker få ihop min eximinationsuppgift som handlar om mobbning, men de är sjukt svårt!! Hade det bara vart mina egna åsikter hade det ju vart en sak. För nu får inte ens mina åsikter va med typ.. Åh jag blir galen! Ska skriva ungefär 1200 ord och jag har 900 kvar, go me!!


RSS 2.0