Tisdag 27 december 2011 (igen)

Datum: 2011-12-27 Tid: 23:51:03

Insåg precis att mitt senaste inlägg bara blev en rubrik och inget annat. Skumt, jag som tillomed bjöd på två bilder dagen till ära!
Dagen började med en tur upp till den andra mannen i mitt liv, Ufo, tillsammans med Jessica och lilla Nova. Och den mannen vet precis hur man gör en tjej lycklig. Han bara lägger sitt enorma huvud mot ens bröst och bara står där så man kan snosa honom mellan öronen. Mer perfekt häst och vän får man leta efter. Man blir alltid så glad och lugn av honom, det finns inget bättre sätt att komma på bra humör som med honom. Och han är enormt bra på att muntra upp, han har hjälpt mig genom jobbiga perioder bara genom att titta på en med hans stora snälla ögon. Det var kärlek vid första ögonkastet och jag smälter lika mycket varje gång vi ses, fortfarande!

Jag tog mig även en tur med Magda i det blåsiga men härliga vädret. Jag vet att jag har sagt det förut, och jag säger det igen; känslan att sätta sig på en häst, och veta precis hur hon kommer att reagera på så gott som allting. Ja den känslan kan man inte beskriva, den måste upplevas! Och precis så känner jag med Magda. Och att veta att jag kan hantera och återfå kontrollen när de hon blir jätte rädd (som typ aldrig händer). Det är mäktigt! Jag känner mig så otroligt trygg med henne, jag älskar henne högt <3 och till sommaren har vi en tävling inbokad, men hoppas det blir fler :)

Imorgon ska jag på westernkurs med lille Findus, trail kallas det men jag har absolut ingen som helst aning om vad man gör, men det blir kul för den lille att få prova på något nytt. Jag har fått för mig att det handlar om att hästen ska känna sig trygg i olika miljöer med typ pressningar och sånt, men jag vet inte. Men jag vet att Finkus kommer klara detta galant, han kan ju allt :) men innan kursen tänkte jag rida Magda i ridhuset. Det var länge sen vi var där nu, men hon vet ju vad det handlar om ändå :)

Så nu ska jag sova så jag orkar upp i morgon. Jag delar min säng med min ängel Rozzy inatt, himla skönt då det var så länge sen :)


Lördag 24 december 2011

Datum: 2011-12-24 Tid: 21:26:22

Denna julafton har varit riktigt bra. Efter frukost begav jag min till Josse och Madde där vi bytte julklappar. De fick två tavlor med sina två ponnys, Mimmi och Lotta, som tyvärr gått ur tiden och jag fick en toffifee ask och en liten liten julstjärna som var jätte söt. Sen åkte jag vidare till Jessica och lämnade lite paket till henne och Nova och Magda och Findus fick morötter. Åkte vidare till ridsklan och lämnade av lite morötter till Millan och Laban innan jag åkte hemåt för julmiddag och Kalle Anka med familjen.



Tyvärr låg det ingen häst under granen i år heller (har ju hittat en som jag så gärna vill ha nu!!!) men jag är så enormt nöjd med allt jag fått! Två enormt snygga tröjor, fast den ena ska bytas i storlek först, pengar, volymtång, bok, en klocka, och till det allra bästa, ett par ridstövlar!!! :D men även de måste bytas innan jag får testa dem. Men de var perfekta, även de klappar som inte nämndes. Nu har gröten ätits och vi siktar nu in oss på pepparkakorna, glöggen och chokladaskarna :)

Och det ska jag fortsätta med nu! God jul och hoppas ni får en fortsatt bra kväll :)


Onsdag 21 december 2011

Datum: 2011-12-21 Tid: 14:38:14

Av någon underlig anledning har jag både borstat och plattat håret. Och nu tror jag att jag fått ordning på detta trassel, det har sett ut som Gud vet vad ett tag. Men nu jäklar är det jag som har kontrollen igen ;)

Annars har jag inte gjort speciellt mycket idag, är trött i kroppen efter igår. Började dagen med ett Zumbapass på en timme och avslutade dagen med ett Zumbapass på 1,5 timme. Har kört på hårt med träningen nu, men känner verkligen att det har gett resultat. Eller flera har påpekat det, och jag känner av det. Nu jävlar ska kilona av och jag ska in i klänningarna igen!! ;) så ikväll kör jag ytterligare ett Zumbapass och imorgon ett pass i gymmet med Alex och sen kör jag lite ledigt, iaf fram till juldagen, då blir det shabam (hur katten stavar man till det?) på styrkan och sedan innebandy med rådagänget. Det ska bli himla roligt och sedan är det väldigt träningsfritt tills jag kommer hem tillbaka :)

Och så har jag anmält mig till trailkursen den 28 med liten Findus :D det ska bli så kul att se hur han reagerar på detta :)


Tisdag 20 december 2011

Datum: 2011-12-20 Tid: 13:20:18

20 december redan, 4 dagar kvar till julafton. Helt insane hur snabbt tiden går, var det inte häromdagen vi sjöng om studentens lyckliga dar, hade grymt kul på revyn, fick betyg i kyrkan, och var underbart vackra och stiliga på balen? Helt sjukt hur snabbt tiden går, så studenter, ta vara tiden, den kommer vara den bästa i ert liv, och den kommer tyvärr aldrig tillbaka... Min studenttid kommer jag aldrig att glömma! Hela trean var en helt fantastisk, inte bara skoltiden utan hela privatlivet också. Jag hade världens vackraste pojkvän Alexander vid min sida, jag hade min Ufo som på många sätt har hjälpt mig när allt varit jobbigt och känts som skit, jag fick uppleva tävlingsbanorna (både individuellt och i lag) med världens vackraste Magnolia. Jag har haft så extremt roligt 2011, och att toppa detta år, kommer bli svårt, men värt ett försök!

Nu ska jag hoppa in i duschen efter ett svettigt Zumbapass nere på badhuset. Ni som inte testat detta måste verkligen göra det. Man blir kanske inte lika tränad som på reklamen, men det är lika roligt och svettigt som det verkar, och det bästa av allt är att man kommer faktiskt i form och ser skillnad på sig själv rätt snabbt :) nej, duschen och sen slappa innan nästa Zumbapass ikväll ;)


Fredag 16 december 2011

Datum: 2011-12-16 Tid: 15:23:59

Julafton närmar sig med stormsteg och jag längtar som bara den. Mestadels längtar jag till maten och reaktionerna när julklapparna öppnas. Jag är ju självklart nyfiken på vad jag ska få, men det är så kul att ge bort saker också ;)

Jag har nu alla mina julklappar klara, bara lite små detaljer som ska fixas på vissa av dem, sen är det klappat och klart ;)

Just nu sitter jag hemma och funderar på min tripp hem till skogen. Skulle vilja gå på en westernkurs på ridskolan den 28 men jag vill inte bara utan Alex så länge så nu har jag beslutsångest.. Hade tänkt att åka uppöver den 22, men har nu bestämt att jag åker den 23 på eftermiddagen (om det går någon bra buss vill säga) och det dör brukar ordna sig.
Sitter även och funderar på om man ska finansiera så man kan börja på ridskola igen, fast denna gång här i Kristinehamn, känns ju lite som om man "sviker" hemmaklubben dock.


Ursäkta

Datum: 2011-12-12 Tid: 13:28:15
Funkar tydligen inte att göra "rader" i texten, ursäktar för hur det ser ut!

Måndag 12 december 2011

Datum: 2011-12-12 Tid: 13:25:09
Vad dålig jag är på att uppdatera den där listan jag började med och LOVADE att jag skulle göra. Usch, man får ju skämmas! Jag lovar att jag ska slutföra den, men när vet jag inte ;) Igår åkte vi, tillsammans med Rita och Jozef till Ikea. Fick med en del saker därifrån och även ifrån Coop (julgransfot, julgransmatta och spira) så nu är det bara själva granen som fattas och den fixas antagligen i morgon med hjälp av svärfar. Känns som att vi är lite sena med julgran mot vad jag brukar vara. Vet att många klär den dagen innan jul, men jag vill helst ha den framme hela december typ, tycker att det är så sjukt mysigt när den står och lyser med alla julklappar under. För så tycker jag att man ska göra, lägga paketen under så att de syns. Mysfaktorn blir så mycket högre då. Vi satt även och pratade om massa djur igår, och nu verkar det på Alexander att han vill ha små husdjur här. Hade ju hoppats på att han hade velat ha en häst eller hund, men det blir något mycket (!) mindre. Och även fast jag är lite rädd för dessa små varelser så har jag nu suttit och kollat runt på internet och längtar som bara den tills Alex kommer hem så jag kan fråga om vi inte kan skaffa. Skulle vara sååå mysigt :) Men jag säger inte vad det är förens vi har bestämt något ;) Men nu ska jag fortsätta med städandet (vi ska ha "julbordsknytkalas) här till helgen, och om jag städer det värsta nu, så går det mycket fortare på fredag när jag ska göra det ordentligt! :) Måste även säga grattis på namnsdagen till min älskade Alexander, puss!

Fredag 9 december 2011

Datum: 2011-12-09 Tid: 18:24:37

Tänkte bara egentligen tala om att jag lever och har hälsan i behåll ;) Haha, skämtosido så har jag faktiskt börjat träna igen. Och det är fantastiskt skönt!!!!! Varje dag denna vecka med vilodag idag och i morgon för så står barnkalas på schemat då lilla Emma fyller hela 1 år idag :)

Kan även tala om att jag fått en ny telefon av min mamma. Gud vad bortskämd det låter som jag är, men det är inte så illa som det låter då jag fick hennes gamla jobbtelefon nu när hon fått en ny. Så när alla andra köper en iPhone 4s eller en iPhone 4, så fick jag den gamla modellen, iPhone 3. Men jag fattar inte så mycket av den än så de gör inget :)


Torsdag 1 december 2011

Datum: 2011-12-01 Tid: 14:30:45
Nu är det jul igen, nu är det jul igen! 
Det är så himla mysigt med alla adventsstjärnor och liknande i alla fönster. Alla fina tomtar, granar, gardiner mm, det är såååå fint! Och se alla fina skyltfönster med dekorationer och fina saker, packa in julklappar, lyssna på julmusik, känna glögglukten, äta pepparkakor, baka lussekatter och knäck (utan mandel), tända ljus och allt det där. Jag älskar´t! 

Idag har jag tagit tag i några viktiga saker. Vad hos arbetsförmedlingen i morse, och han var nöjd med det jag har gjort, så om några dagar går jag in i ungdomsgarantin, det var på tiden! Var även bort till urmakaren för att kolla upp en klocka som vi hittade hos mormor passade även på att köpa lite julklappar i en urmysig affär som finns här i stan som jag gillar jätte mycket. Jag köpte även en gardin till det sista fönstret, som blev jätte bra, ska bara fixa till den lite så blir det perfekt! det börjar bli så fint hemma hos oss nu :) 
Passade även på att ringa till folktandvården angående ett avtal som jag hade lite frågor om. Hon svarade, på alla frågor som jag hade och lite mer, men jag hatar verkligen när folk säger "lilla vän" på ett väldigt nedlåtande sätt. Hur ska jag kunna veta alla "tandläkartermer" och sånt där. Nej fy vad arg jag blev!!! :@

Nej, nu är det snart dags för mellis, ska samla lite vuxenpoäng först och fixa med gardiner och lösa lite korsord ;)

RSS 2.0