Tisdag 30 november 2011

Datum: 2011-11-30 Tid: 18:06:37
Idag har jag varit på en företagsinformation/visning om ett jobb, typ. Allt verkade hur kul som helst och bra, så det ska jag fundera på tills på fredag när hon hör av sig igen. Ska sätta mig och gå igenom lite papper och så innan jag bestämmer mig. 
Alldeles strax ska jag sätta på mig ytterkläderna och bege mig ut i kylan ner till Mastmagasinet där en annan företagsinformation/visning håller hus. Denna håller på en timme och sen direkt upp till Rita och Jozef där lite fika väntar innan vi åker hem och intar sängen. Det har blivit tidigt i säng denna vecka, fast inte så tidigt med sömnen, det är ju så bra program på tv på kvällarna ju ;) 

Nej, nu ska jag fixa mig det sista innan jag drar mig ut i det vackra vädret!

Tisdag 29 november 2011

Datum: 2011-11-29 Tid: 11:37:38
Har pått julklappspanik så här på morgonkvisten! Mammi och pappi är inge problem, det är redan klart. Men lillebror?
Och Alexander, vad ger man världens bästa pojkvän? GAAAAHHHH!

Måndag 28 november 2011

Datum: 2011-11-28 Tid: 14:09:59
Har haft många bra dagar hemma som har fyllts med hästar, familj och vänner, UNDERBART! Bjuder på lite dag-för-dag-uppdatering.

Torsdag 24 nov: Åket ut till Jessica på förmiddagen för att raka hästarna. Jessica tog Magda som fick en "helrakning" (förutom ryggen, ansiktet och benen) och jag tog Findus som endast fick en sträng på sidan, bogen och under magen för att han ska kunna gå utan täcke ute men även kunna släppa ut värme när han blir körd eller går som handhäst. sen var det raka vägen till ridskolan då jag tänkte hinna rida Millan innan lektionerna började, men det hann jag tyvärr inte. Så jag grejade bara och tog in M och L. 

Fredag 25 nov: Kvart över 11 stod hovslagaren hemma vid Jessica, så jag kastade mig i bilen och brummade ut dit. När Magda fått nya skor och findus fått fina fötter tog jag och Jessica en tur med dem. Jag red och hon körde, pigga och glada hästar hade vi med ;) Trodde även denna dag att jag skulle hinna rida Millan innan lektionerna, men ack så fel jag hade... Så det blev bara lite pyssel med hästarna och sedan snabbt hem och duscha innan jag mötte upp Sandra, Sara och Dess på ica innan vår middag. Efter maten, efterrätten och Idol åkte Sandra och Anna och Erica kom. En riktigt lyckad och rolig kväll, känns skönt att omringa sig av goda vänner ibland. 

Lördag 26 nov: Halv 7 stod Sandra med bilen utanför hemma. Så jag drog min trötta kropp iväg till ridskolan. Vid 10 ungefär var alla ridskolehästar färdiga och vi kunde ta oss an "våra hästar". Äntligen kunde jag få prova rida Millan, och vilken underbar känsla! Som tur var hade jag Alexandra Davidsson som lite hjälp med hur jag skulle göra. Svårt när man aldrig ridit hästen förut, men det gick riktigt bra. Hon gjorde allt jag bad henne om, även om det inte det som hon "behövde". När jag var klar med hästarna åkte jag hem, kastade jag i mig maten och sen åkte jag och mamma till mormor för att plocka lite i lägenheten. Alexander kom på eftermiddag och på kvällen stod det tre rätters på menyn hemma! 

Söndag 27 nov: Även denna dag spenderades mestadels i stallet. Red Millan och det kändes som om jag fattade lite mer hur jag skulle göra denna gång. Hade Lisa Nilsson som lite rådgivare denna gång. Väldigt skönt att veta att man har så sjukt duktiga tjejer i sin närhet som kan hjälpa till. Tack! Åt lucnh hos mamma och pappa innan vi styrde bilen mot Khamn igen. Köpte lite julsaker på Maxi innan vi kom hem.

Idag: Dagen har enbart bestått av att plocka, greja och handla. Har fått upp ljusstakarna köket och de stora (!!) adventsstjärnorna i vardagsrummet och även i sovrummet. Det kommer bli så sjukt snyggt när det blir mörkt ikväll och jag äntligen kan få tända dem så man ser lite mer hur det ser ut :) Första gången på länge som jag längtar till det blir mörkt ute, haha!

Fredag 25 november 2011

Datum: 2011-11-25 Tid: 09:54:35
Första advent på söndag, mindra än en månad till jul, och inte en enda snöflinga har jag sett. Vintern, vart är du i mitt liv? 

Har varit hos tandläkaren nu på morgonen och fick äckligt lack, usch! Ska snart ta mig något att äta innan jag åker bort till Jessica ochmöter upp hovslagaren innan jag och Jessica tar oss en tur. Efter det ska jag till ridskolan och rida Millan innan lektionerna börjar, och ikväll vankas det tjejmiddag med ett härligt gäng! 

Alexander är nu påväg hem från Åre och kommer förmodligen hit i morgon, och det ska bli såååå skönt, finner inga ord! 

På söndag ska vi försöka pynta i lägenheten, vår första jul som sambos :') Har en känsla av att det kommer bli mysigt! :) 


Onsdag 23 november 2011

Datum: 2011-11-23 Tid: 15:07:53
Har städat HELA lägenhet idag, och det är så rent och fint nu :) Ska bara dammsuga en sista gång innan jag åker hemöver så är det perfekt sen! Så nu ska jag slita mig ifrån lyxfällan och gå in i sovrummet och packa. Har redan lagt ner ridkläderna, och väskan är nu typ full.. Förstår inte att det ska ta sån plats, det är ju typ bara kläder. Fast egentligen är det min underbara ridhjälm som tar den största platsen. 

Men nu ska jag som sagt packa, hoppa in i duschen, diska de sista och dammsuga en allra sista gång innan Jozef hämtar mig kvart i fem!

Tisdag 22 november 2011

Datum: 2011-11-22 Tid: 20:28:16
Har som sagt varit barnvakt idag åt Emma, och det gick superduper bra! :) Sedan jag kom hem vid 4 ungefär har jag ägnat mig åt badrummet :) Så nu är det fläckfritt där. Hade tänkt ta mig an köket nu ikväll också, men det får stå som det är tills i morgon. Känns lite träligt att behöva vakna i morrn och det ser ut som en bombnedslag. Men vad ska man göra? ;) Så i morgon är det de som gäller för hela slanten innan jag hoppar på bussen hem 17.05 i morgon eftermiddag. 

Nu ska jag steka bacon och kolla klart Top model! :) 



Hemskt!

Datum: 2011-11-21 Tid: 22:07:02
Satt och kollade på blocket när en annons dök upp med en länk i, tryckte på länken och läste allt som stod, och fick jätta ont i magen. Det handlade om en mamma som köpte skulle köpa en "perfekt nybörjarhäst" till sina barn och sin granne. Detta skulle vara två fullt friska äldre damer som var enkla i både ridningen och i hanteringen. Köpet gick igenom och hästarna fraktas många många mil upp till Luleå. Där de nya hästägarna möten två gamla damer, som inte var så friska som säljaren sagt. De var stressade och ängsliga.
Hästarna, Romantica 22 år och Klinga 19 år, blir kollade av veterinär där det framgår att Romantica är rikigt risig och dålig samtidigt som Klinga är förlamad i blandannat. Efter en vecka skickas dessa ponnies till slakt för att sedan få vandra på de evigt gröna ängarna. Veterinären ringde den mamman som köpte hästarna och berättade att Romantica hade cancer, i alla organ...

Denna kvinna är inte bara en oseriös och ansvarslös hästsäljare, utan hon föder även upp hundar, som även de är sjuka. Hon ska tydligen ha många annonser på blocket och andra sajter där man kan sälja djur. Så jag ber nu alla häst- och djurmänniskor, eller alla med ett rent samvete och vill kunna sova gott om nätterna att sprida detta och varna andra som ska köpa hästar eller hundar. 

Länken som gjorde att jag kom in på detta är: http://stallvonkavaara.bloggplatsen.se/2010/03/09/
J O S E F I N E  R Å D E F A L K
Jag vet inte hur det är med att "publicera" någon annans namn så här, men när det är skrivet så här så vet ni vad hon heter, googla på henne så får ni se lite om henne...

Måndag 21 november 2011 (2)

Datum: 2011-11-21 Tid: 20:25:11
Jag har ett problem, ett riktigt Ilandsproblem. Ska jag kolla på finalen av Ensam mamma söker, waterwörld, SOS västkust, eller CSI? ÅH!!!

Och inte kom eller snickaren hit idag som utlovat, och inte heller gubbarna som skulle fixa elementen. Måste säga att jag är sjukt trött och irriterad på att vakna varje morgon, och det är cirka 16-17 grader här inne. Jag vill ha varmt, så varmt så man nästan svettas, hela tiden! Och nog för att jag vill ha en riktig snöig vinter, så är det kanske tur att det inte har blivit en riktig vinter än! Nej, usch vad irriterad jag är! Men det känns ändå bra att jag har en riktigt bra vecka framför mig, har jag en känsla av iaf! Eller så bra det kan bli utan Alexander vid min sida.. :(

Imorgon kommer lilla Emma hit, strax efter 7. (vilket betyder att jag borde plocka ihop och dammsuga innan det) och runt lunch ska vi gå hem till svärmor och svärfar. På onsdag ska jag försöka storstäda lägenheten från topp til tå och ta in mattan på balkongen och på kvällen hoppar jag på bussen hem till mamma och pappa med lillebror. Stannar hemma ända till söndag då jag ska vara hästvakt, ska bli så himla kul och skönt att ha hästar i sin närhet igen! Och få prova att rida Millan, har höga förväntningar! Och få mysa med Magda igen, och även om det är spännande att sitta upp en helt ny häst, så finns det inget som slår känslan av att hoppa upp på en häst som man känner sig helt trygg med och som man känner så gott som utan och innan och som man älskar av hela sitt hjärta :)

Ska såklart försöka träffa massa vänner också, som jag har längtat något fruktansvärt efter! Och bara vara med mamma och pappa såklart :) 



Måndag 21 november 2011

Datum: 2011-11-21 Tid: 13:09:46
Måndag igen. Alex har precis åkt iväg till Åre för att jobba i en vecka, förhoppningsvis blir det inte över helgen, men det vet ingen riktigt bestämt. Det är så himla tråkigt hemma när han inte är här, tyst och tråkigt :( 

I lördags bestämde vi oss för att åka till Ikea och kolla lite, vi hade inte direkt något bestämt som vi vkulle ha. Men vi kom hem med en del välbehövliga saker, och speciellt den här ursnygga tavlan som passar så perfekt över vår soffa! 



Bilden blev ju inte direkt jätte bra, men de syns vad det är iaf..


I morgon bitti (tjugo över sju) kommer lilla Emma hit och vi ska leka hela förmiddagen! :) Så ikväll blir det inte långvarit uppe, ska kolla på sex and the city och kolla lite julklappar. Jag har verklig julkänslor, det måste jag säga! :)

Fredag 18 november 2011

Datum: 2011-11-18 Tid: 11:14:17
Hade en urmysig dag igår! 

Alex åkte iväg till Grebbestad tillsammans med sin pappa på jobb över dagen. Jag tog på mig att gå upp till Zorro och släppa ut honom så det inte händer en olycka inomhus ;) Jag kom vid 11 och Jossan och lilla Emma kom en kort stund efter mig efter att Emma gjort sitt första besök hos tandläkaren. Vi åt lunch som Rita gjort iordning, tog en mysig promenad med barn och hund, åt fika, pratade och skrattade i massor! Vid halv 4 kom Rita hem och hade handlat med sig massa god mat som det bjöds på och sen blev det glass i stora lass! Alex och Jozef kom vid 8 och då åkte alla hem till sitt igen. 
Som sagt var det hur mysigt som helst, och jag räknar med en favorit i repris med dessa damer! :) 

Idag är det fredag, och det slår aldrig fel! Ikväll ska jag försöka bjuda min godning på mat, om de inte blir ändrade planer, och bara mysa! Imorgon står antagligen Ikea på schemat eftersom jag ska jobba på söndag. men vi får se :)

16 november 2011

Datum: 2011-11-16 Tid: 13:49:57
Har suttit i telefon i en evighet och försökt få tag på både hyresvärden och även folktandvården. Hyresvärden fick jag precis tag på, och har nu lagt på. Så på måndag får vi förhoppningsvis lite värme och slipper vakna varje morgon inte temperaturen är runt 17 grader inomhus..USCHA! Så nu är det bara tandis som jag ska försöka få tag på så man kan få komma dit och kolla gaddarna innan man fyller 20 och måste betala... För det vill jag inte behöva då, för det är dyrt, och det vill jag inte behöva slänga ut pengar på. Vad sägs som gratis tandvård till alla oavsett ålder? Jag säger absolut JA! 

Det har gått ett tag sedan jag skrev sist, och nu skulle jag egentligen vilja göra en liten update på vad jag har sysslat med under den tiden, men saken är den att jag vet inte riktigt vad jag har gjort... Antar att det är därför som det har gått sådan lång tid sedan förra inlägget, för det har inte hänt något speciellt.. Jag och Alexander åkte hem under förra lördagen bara för att ge pappa sin farsdag present och säga grattis till lillebror som nyss fyllde 17 år. Jag har även fått ett litet jobb, som gympaledare för knatteskutt vilket är en gympagrupp för små barn där de får prova på olika idrotter. Och igår var jag på en skola som ligger alldeles intill där jag bor och jobbade som vikarie för femmor och sexor. 

Vi var även bjudna till Rita och Jozef på middag igår, eller Alex skulle sätta på vinterdäck på sin mammas bil och på bjöds det på godmat och fika. Passade även på att ta en tur med Zorro, skönt att komma ut och röra på fläsket! Och det behövs verkligen! tyvärr...

Men nu ska jag återgå till telefonen och ringa tandis.

Dag 7 – Min bästa vän.

Datum: 2011-11-16 Tid: 13:25:46
Alexander, min underbara och vackra pojkvän som jag älskar av hela mitt hjärta och lite till! <3


Sara, som jag aldrig skulle ha klarat mig utan! <3


Helén, en klippa i stormen! <3


Anna, Så fantastisk, finns inte ord! <3


Jag älskar er, så otroligt mycket, och ni är helt ovärdeliga för mig. Tack, för allt! <3


Dag 8 – En sak jag älskar från min garderob.
Dag 9 – Min favoritstad.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina passioner.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Låtar jag kan lyssna på om & om igen.
Dag 14 – Min favoritplats.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Det här är jag beroende utav.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – En stark och svag sida jag har.
Dag 20 – Någon jag vill byta liv med för en dag, & varför.
Dag 21 – Ett annat ögonblick..
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En bild från mitt rum/lägenhet.
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritfärg.
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Min värsta mardröm .
Dag 30 – En bild på ditt dröm hus, samt berätta om hur du skulle vilja att din framtid såg ut.

Dag 6 – Något jag brukar göra på måndagar.

Datum: 2011-11-08 Tid: 11:20:50
Om det är en vanlig måndag, utan att de ringer från förskolan, så brukar jag vakna vid halv 10, slå på tvn och kolla Greys, sjunde himlen och en liten snutt av ett till program innan jag går upp vid halv 12 för att fixa lunch tills Alex komer hem. När han åker igen vid halv 1 så brukar jag hamna i soffan med datorn i knät. Försöker diska och plocka lite innan Oprah och Top model börjar. När Alex kommer hem är det en halvtimme kvar av top models som vi kollar klart på och sen gör vi inte så himla mycket mer. Kollar lite tv, mer dator, åker upp till hans föräldrar eller syster. 

Om det är en måndag när de ringer och jag ska jobba, så är dagarna likadana efter att Alex kommer hem, för innan de är jag ju i Karlstad och han på jobbet.

Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – En sak jag älskar från min garderob.
Dag 9 – Min favoritstad.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina passioner.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Låtar jag kan lyssna på om & om igen.
Dag 14 – Min favoritplats.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Det här är jag beroende utav.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – En stark och svag sida jag har.
Dag 20 – Någon jag vill byta liv med för en dag, & varför.
Dag 21 – Ett annat ögonblick..
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En bild från mitt rum/lägenhet.
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritfärg.
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Min värsta mardröm .
Dag 30 – En bild på ditt dröm hus, samt berätta om hur du skulle vilja att din framtid såg ut.

Dag 5 – Min dag.

Datum: 2011-11-07 Tid: 11:01:10
Min dag idag kommer tyvärr inte att bestå av så mycket då jag har en hemsk huvudvärk och halsont. Än så länge har jag käkat frulle och satt på datorn och tvn. Ska strax fortsätta med att skicka iväg CV till företag i Kristinehamn och se om någon har ett ledigt jobb till mig. HOPPAS! Vid 12 kommer hjärtat hem och då ska vi äta lunch, ris och lax, mums!! Sen fortsätter jag med cvskickandet...
Släpper halsonten ska jag försökta gå ut och springa eller iaf gå en stund, men det återstår att se :)

Dag 6 – Något jag brukar göra på måndagar.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – En sak jag älskar från min garderob.
Dag 9 – Min favoritstad.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina passioner.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Låtar jag kan lyssna på om & om igen.
Dag 14 – Min favoritplats.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Det här är jag beroende utav.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – En stark och svag sida jag har.
Dag 20 – Någon jag vill byta liv med för en dag, & varför.
Dag 21 – Ett annat ögonblick..
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En bild från mitt rum/lägenhet.
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritfärg.
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Min värsta mardröm .
Dag 30 – En bild på ditt dröm hus, samt berätta om hur du skulle vilja att din framtid såg ut.

Fredag 4 november 2011

Datum: 2011-11-04 Tid: 10:35:30
Ligger i sängen och kollar på unga mödrar på tv. Har suttit (håller dock fortfarande på) med en låååång lista på företag i Kristinehamn och meljat om jobb, ska fortsätta med det lite senare idag, för just nu har jag ingen lust längre ;) 

Fram till tolv ska jag ägna mig åt att laga mat, kolla hästar och hus. Har fått dille på att kolla hus, sitter och gör det typ varje dag, kan sitta i timmar och bara bläddra igenom alla sidor och drömma mig iväg. Hur man skulle kunna bygga om, inreda, tapetsera och sånt där. Måste säga att jag längtar lite tills det är dags för hus för min del, fast det ligger ju några år fram i tiden, men ändå, längta kan man ju göra ;)


Alexander och jag var ju även till Stockholm i början av veckan och hade det hur mysigt som helst! Kom fram till hotellet vid nio då båda två kraschade i sängen. Tisdagen bjöd på en heldag i gamla stan och drottningatan med massa mys! Lunch på Jensens Böfhus, som var så sjukt jävla god! Alla borde verkligen prova maten där, ligger rakt över gatan vid centralstationen, GÅ DIT! Med mätta magar styrde vi färden mot globen och kollade Rihanna. Kunde inte ha begärt mer av henne, hon var så sjukt jälva awsome! Showen började med att Calvin Harris spelade och värmde upp publiken i en timma ungefär. Det var ett sjukt tryck och häftig stämmning i hela arenan. Sen kom det STORA minuset, när han gick av scenen, dröjde den upp emot en timma innan Rihanna gjorde entre, vilket man trodde skulle leda till att publiken var lite död. Men ack så fel, när första låten började så stod hela ståplats och hoppade, skrek, viftade i händerna sjöng med. Hela globen var igång och det var sååååå häftigt att få vara en del av det! Sjukt sjukt sjukt! 
Måste säga att vi hade en jädra tur känns det som med tanke på att hon ställde in i Malmö dagen innan och i globen dagen efter! Tycker synd om de som stod och väntade på henne dock! 





RSS 2.0